Sedan 2002 har Grebbestads  Samhällsförening delat ut Anders Pris, vilket instiftades av Anders Åhlund år 2001, samma år han avled. Priset utdelas till en person, grupp eller förening som arbetat i Anders anda för att på olika sätt utveckla Grebbestad. Anders hade under många år varit mycket aktiv i Samhällsföreningen och kröntes dessutom till Prins 1999.

2011-års utdelande av Anders Pris skedde den 31 mars på Samhällsföreningens årsmöte och mottagare blev GrebbestadsPrinsarna.

"Vi är mycket stolta och glada för denna hedersbevisning och lovar att prissumman 5.000 kr oavkortat skall gå tillbaka till Grebbestad genom vårt arbete med Prinsfonden."

Motivering till priset :

Varje år sedan 1985 väljs en GrebbestadsPrins. Den på så sätt växande Prins-gruppen har blivi en viktig och drivande kraft för att i "Prins Anders anda" ideellt arbeta för utveckling och förskönande av Grebbestad. Evert Taube-statyn på Torget och Ebba Lindqvists Plats vid Tärnegården är två påsynliga resultat av Prinsarnas insatser för att göra Grebbestad till ett trivsammare  samhälle för både bofasta, delårsboende och besökare. Välkomnande infartsskyltar och den årliga julsmyckningen av samhället är andra exempel på vad som finansieras av Prinsfonden. Medel till Prinsfonden skapas genom Prinsarnas uppskattade närvaro vid bl.a. Valborgsfirande, Grebbestadscarnelvalen/Badortens dag, Råsjôl-lördagen, julskyltningen och Luciakröningen. De årligen utgivna och vid ovan nämnda evenemang utlottade Prins-litografierna förstärker generositeten och möjligheterna för Prinsfonden.

Back to Top